E-Közigazgatás
 
 
Kisfaludy mellszobra
Jó módú és művelt középnemesi családból származott, legidősebb bátyja, Kisfaludy Sándor (Himfy-dalok) szintén költőként ismert. Kisfaludy Károly 1788. február 5-én a Győr megyei Téten látta meg a napvilágot, nyolcadik és egyben utolsó gyermekként - születésével anyja halálát okozva.
 

Tét város címere

Tét város címereHullámos ezüstpályával vágott egyenes oldalú, álló pajzs, hasított felső és alsó résszel. Első vörös mezejében zöld talaj fölött lebegő egymást keresztező ezüst ekevas és csoroszlya. Az ekevas és a csoroszlya Tét falu 1697. évben használt pecsétjének egyik jellemző alkotó eleme.

Második vörös mezejében zöld talajon álló aranyfonatos kútkáva oszlopokkal, gerendával, ezüstvödörrel és csigával. A csigás kút Tét-Szentkút falupecsétjén látható, melyet egy 1779-es okiraton találtak. Ez a jelkép mint pecsét, és mint címerkép is egyedülálló a magyar heraldikában. A kút Szentkútra utal, ezt a részt "beszélő címer"-nek tekinthetjük.

Harmadik kék mezejében zöld hármashalom középsőjéből kiemelkedő arany latin kereszt, mögötte balra néző kiterjesztett szárnyú fekete sas. A kereszt és a kiterjesztett szárnyú sas a Kisfaludy család címerképe, mely Tét község híres szülöttjére és családjára utal. A fekete sas kék alapon heraldikailag ugyan kifogásolható, de az eredeti címerben is így szerepel.

Negyedik kék mezejében lebegő aranykoronán könyöklő ezüstpáncélos kar, jobb felé vágó aranymarkolatú kivont szablyával, a kar hajlata felett hatágú aranycsillaggal. A szabályos páncélos kar a csillaggal Poky címerkép, mely család a környék birtokosa volt hosszú időn keresztül. Pokvár pusztát is róluk nevezték el.

A pajzsot megosztó hullámos pálya a Csangota-ér vízfolyást jelképezi. A pajzs felett háromlombos ékköves aranykorona lebeg, alatta pedig aranyszalagon a község neve, "TÉT", keretezett fekete betűkkel.

 Polgármesteri Köszöntő
 Tét város története
 A város címere
 Neves tétiek
 Kitüntetettek
 Testvérvárosok
 Művelődési ház
 Téti fúvósok
 Téti tűzoltók
 Téti Evangélikus Gyülekezet
 Sokoró Kft.
 Pokvár kastéy
 Tét város könyvtára
 Téti Körzeti Földhivatal
 Győr Nagytérségi Hulladék-gazdálkodási Önkormányzati Társulás
 Közadatkereső
 Államkincstár