E-Közigazgatás
 
 
Katolikus templom
 
Látnivalók / Információs Pontok

Tét kisváros Győr-Moson-Sopron megye ­déli határán a sokorói dombok lankái és a Marcal medence találkozásánál fekszik. A település a 83-as számú Győr-Pápa útvonal­ felezőjén található. Az egykori mezőváros és járási székhely, Kisfaludy Károly szülőhelye, 2001. július 1-től ismét városi rangot kapott. 

Az említett 83-as főútvonalon Győr felől Tétre érkezve a baloldalon először a kék színre festett kistérségi rendőrállomás látható.

Az út jobb oldalán tovább haladva elérünk egy emeletes épülethez, amelyben a Győri Körzeti Földhivatal Téti Kirendeltsége látja el feladatait.

A következő információs pont - már ismét a baloldalon - a Gyömöre-Csót felé vezető út. Az útelágazás előtt közvetlenül láthatjuk a mentőállomást, és itt található a város házasságkötő terme is. Ezzel szemben a Győri ÁFÉSZ áruház-együttese (élelmiszer, vegyes iparcikk és bútor szaküzlet) látható.

Az út jobb oldalán - a volt kórház épületében- a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Mentálhigiénés részlege kapott helyet.

Kb.100 méter után a főútról jobbra található egy leágazás, amely a városközpontba vezet. (Amennyiben balra tartunk és a 83-as főúton folytatjuk utunkat, még a város határán belül egy benzinkutat is elérhetünk.) Ennél a kereszteződésnél található az általános iskola alsó tagozata, vele átellenben pedig a Kisfaludy Panzió és vendéglő. A Panzió épülete ad helyet a Kisfaludy Károly emlékét megörökítő állandó kiállításnak is. A vendéglő mellett CBA Áruház várja vásárlóit.

Folytatva utunkat, jobb felől megcsodálhatjuk a római katolikus templomot. Vele átellenben látható a római katolikus plébániai hivatal, közvetlenül a szomszédságában pedig a helytörténeti kiállítás várja látogatóit. Emellett háziorvosi rendelő működik, fizikoterápiával.

A templom mellett kapott helyet az okmányiroda, néhány házzal lejjebb pedig a felújított kistérségi körzetközpont épülete hívja fel magára a figyelmet. Ebben az ingatlanban működik még a Családsegítő Szolgálat, valamint a megyei munkaügyi központ kihelyezett ügyfélszolgálata, és a falugazdász is.

Ettől harmadik ház a városháza épülete, melyben a gyámhivatal is helyet kapott.

A Városháza mellette a Téti Takarékszövetkezet büszkélkedhet szép környezetével.

Tovább haladva baloldalon egy impozáns épület tűnik szemünkbe: ez az Európa Ház., mely nagyon sok kulturális rendezvénynek ad helyet.
Vele szemben van a művelődési ház. Itt jobbra letérve az általános iskola és a bölcsőde-óvoda épületegyütteséhez jutunk.

A Fő utcán tovább haladva egy harangláb tűnik fel, amely az Evangélikus Gyülekezet tagjait figyelmezteti az eseményekre.

A harangláb után a hamarosan kapuit megnyitó Szent Antal Nyugdíjas Otthont láthatjuk.

Tovább haladva balról elérjük az "egészségház" épületegyüttesét. Itt fogorvosi rendelő, laboratórium, gyermekorvosi rendelő a védőnői szakszolgálat és Idősek Klubja működik.
Ezzel az épületegyüttessel szemben egy ABC áruház kínálja portékáit.

Itt érkezünk el egy útkereszteződéshez, ahol jobbra fordulva a Kisfaludy Károly szülőhelyét megörökítő emlékműhöz jutunk.

A Fő utca folytatásában a harangláb nélküli evangélikus templom, vele szemben a város legnagyobb munkáltatója a Sokoró Ipari és Kereskedelmi Kft található.

Továbbmenve láthatjuk a postát és egy háziorvosi rendelőt.

A fent említett útvonalakon több kisebb-nagyobb üzlethelyiség hivatott a lakosság ellátására.

A település két működő temetője is könnyen elérhető: a római katolikus temetőbe a 83-as főútvonalon, az evangélikus temetőbe pedig a Fő utca folytatását jelentő Széchenyi utcából érkezhetünk.
A városban emlékhelyként működik a zsidó temető, ahova hosszabb sétával az Ürge hegybe vezető úton juthatunk el.

A település tömegközlekedési eszközzel (autóbusszal) is minden irányból jól megközelíthető, és a járatok sűrűsége sem ad panaszra okot. A 83-as főút mellett, valamint a Fő utcán és a folytatását képező Széchenyi utcában több buszmegálló is található.


 Turizmusfejlesztési koncepció
 Helyi események
 Idegenforgalmi létesítmények
 Látnivalók
 Múzeumok
 Műemlékek
 Város térkép
 Művelődési ház
 Téti fúvósok
 Téti tűzoltók
 Téti Evangélikus Gyülekezet
 Sokoró Kft.
 Pokvár kastéy
 Tét város könyvtára
 Téti Körzeti Földhivatal
 Győr Nagytérségi Hulladék-gazdálkodási Önkormányzati Társulás
 Közadatkereső
 Államkincstár