E-Közigazgatás
 
 
Kisfaludy emlékmű
Jó módú és művelt középnemesi családból származott, legidősebb bátyja, Kisfaludy Sándor (Himfy-dalok) szintén költőként ismert. Kisfaludy Károly 1788. február 5-én a Győr megyei Téten látta meg a napvilágot, nyolcadik és egyben utolsó gyermekként - születésével anyja halálát okozva.
 

Projekt megnevezése: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Téten

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00055

Kedvezményezett neve: Tét Város Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 141 717 875 Ft

A finanszírozás típusa: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2017. július 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja: 2020. április 30.

Projekt bemutatása:

Tét Város önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítésére több mint 141 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A beruházás során a Téti Polgármesteri Hivatalának, az Általános Iskola és az Idősek Napközi Otthona épületének energetikai korszerűsítése kerül megvalósításra. A 141,7 millió forintos beruházásnak köszönhetően Tét Város Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási szerződés aláírásra került, így 2019 közepétől az Európai Uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel fog gazdagodni a város.

A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épületeken homlokzat-, tetőfödém szigetelés, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés és akadálymentesítés valósul meg. A projekt keretében infrastrukturális fejlesztés kizárólag a polgármesteri hivatal esetében a HMKE telepítése során történik, mert a szolgáltató kétirányú mérést biztosító villamosenergia-mérőórát telepít.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Tét Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő épületeken a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat. A beruházás további pozitív hozadéka a településkép javulása.

  • 2019. október 02-ig a kivitelezési munkálatok a művelődési ház, a polgármesteri hivatal, az általános iskola és az idősek otthona épületek esetén elérték az 50%-os készültségi szintet.
  • 2019. november 30-án a kivitelezési munkálatok a művelődési ház, a polgármesteri hivatal, az általános iskola és az idősek otthona épületek esetén elérték a 100%-os készültségi szintet, mind a négy épületnél megtörtént a műszaki átadás-átvétel.
  • 2020. április 30-án megtörtént a projekt fizikai befejezése.
Sajtóközlemény
KÉPEK

polgármesteri hivatal

művelődési ház

iskola kazánház

művelődési ház

művelődési ház

művelődési ház

művelődési ház

idősek otthona
 Településfejlesztési tervek
 ÁROP pályázat
 ÁROP pályázat 1.A.3-2014
 KEOP pályázat
 Gyógyítóház
 Idősek napközi otthona felújítása
 Iskolabővítés
 Játszótér
 Óvodabővítés
 Temető
 Magas hozzáadott értékű járási startmunka mintaprogram
 (TOP) 5.1.2-15-GM1-2016-00002 - "Helyi foglalkoztatási együttműködések Tét városban"
 A téti betonüzem fejlesztése
 Fenntartható közlekedésfejlesztés Téten
 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Téten
 Téti járási család- és gyermekjóléti központ kialakítása
 Oldtimer83
 Humán szolgáltatások fejlesztése
 Csapadékvíz elvezetés
 Külterületi útfelújítás
 Vonzóbb vidéki települési környezet és szolgáltatások fejlesztésének elősegítése
 Környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések
 ZP-1-2021 Pályázat
 Társadalmi együttműködés erősítése
 Leromlott városi területek rehabilitációja
 Művelődési ház
 Téti fúvósok
 Téti tűzoltók
 Téti Evangélikus Gyülekezet
 Sokoró Kft.
 Pokvár kastéy
 Tét város könyvtára
 Téti Körzeti Földhivatal
 Győr Nagytérségi Hulladék-gazdálkodási Önkormányzati Társulás
 Közadatkereső
 Államkincstár