Tét Város Tűzoltó Egyesülete

1874. május 14-e volt az a nap, amikor megalakult Tét község Tűzoltó Egylete. Az akkori viszonyoknak megfelelően mintegy 15-20 fővel működött az önkéntesekből álló szervezet. Az évtizedek során a lelkesedés nem hagyott alább, csupán az anyagi háttér csökkent jelentősen, ami az Egyesület működését korlátozta.

Tét városi rangra emelkedése fokozatosan megkövetelte egy infrastrukturálisan fejlettebb, és biztonságosabb térség megteremtését. 2003 nyarán holland testvérvárostól kapott nagyon jól felszerelt tűzoltóautó szinte megkövetelte, hogy az egyesület újjászerveződjön. A kezdeményezések 2004. január 8.-án indultak el, amikor megreformálták a tűzoltóság rendszerét és jogi hátterét.

A következő jelentős lépést az Egyesület életében a névváltozás (Tét Város Tűzoltó Egyesülete), valamint a vezetőségi tagok megválasztása jelentette (jelenleg 41 taggal rendelkezik az Egyesület, ebből 24 fő vonuló). A tűzoltóság illetékességi területe Tét és a környező községek.

A Tét Fő út 88. szám alatt működő Egyesület elsődleges feladata a tűzoltás tevékenysége. Az önkéntes tűzoltók áldozatos munkájukkal a jövőben is segíteni szeretnék városunkat és a térség településeit.

 Hírek
 Bankautomaták
 Civil szervezetek
 Egészségügy
 Fontosabb telefonszámok
 Gy-M-S kormányhivatal elérhetőségei
 Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Téti Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztály
 Közlekedési menetrend
 Oktatás
 Téti Kistérségi Gyógyítóház Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
 Tűzoltóság
 Új hulladékgyűjtési rendszer
 Vallás
 Választás
 Koronavírus
 Művelődési ház
 Téti fúvósok
 Téti tűzoltók
 Téti Evangélikus Gyülekezet
 Sokoró Kft.
 Pokvár kastéy
 Tét város könyvtára
 Téti Körzeti Földhivatal
 Győr Nagytérségi Hulladék-gazdálkodási Önkormányzati Társulás
 Közadatkereső
 Államkincstár