E-Közigazgatás
 
 
Millenáris kereszt
 

Testvérváros

Tét testvérvárosa Leusden, amely Hollandiában található. Hollandia Európa legnagyobb toleranciával rendelkező, és a legtöbb egy főre jutó külföldit befogadó állama.
Leusden (ejtsd: Löszden) Utrechttől 40km-re az ország mértani középpontjában lévő 40.000 fős város, amelyet a kertvárosi jelleg határoz meg. Ipari üzem szinte nincs, de annál több nagy cégnek van itt központja, irodaháza, ezáltal van munkahely is. Az emberek kiegyensúlyozottak, mondhatni vidámak és kedvesek.

Hogyan került kapcsolatba Leusden és Tét?

Varga Mihály, ma Leusdenben élő, egykori felpéci ember 5 éve állt elő azzal, hogy a hollandiai város már régóta keres kelet-európai partnertelepülést. Felvetette, hogy mi volna, ha éppen Tét és még Felpéc, Tényő, Győrszemere és a Ménfőcsanaki Petőfi Sándor ÁMK lenne együtt ez a partner, mivel az öt település együttesen sem éri el Leusden lakosságszámát.

A szavakat tettek követték, és 2000. decemberében került aláírásra a Baráti Kapcsolatról szóló megállapodás.
2003-ban 150 fős delegáció utazott Leusdenbe, és 3 napon át kulturális- és sportprogramokkal, főzéssel és kóstolókkal mutatták be Magyarország jellegzetességeit. Kimondottan nagy sikert aratott a Fúvószenekar küldöttsége.

2005-ben Leusden városa mutatkozott be Téten. Zenekaraik és táncosaik programjaival és jellegzetes ételeikkel ízelítőt adtak kultúrájukból, szokásaikból.
Reméljük, hogy a jövőben is lesz lehetőség ehhez hasonló cserelátogatásokra, hogy egyre több barátság születhessen, az eddigi barátságok pedig még jobban elmélyülhessenek.

Európa közös otthonunk, ezért szükséges, hogy mindannyian jól érezhessük magunkat benne. Ennek első állomása az, hogy megismerjük egymást, el tudjuk fogadni a kultúráink közötti különbségeket és kialakuljanak azok a kapcsolatok, amelyek az együttműködésünkben meghatározóak lehetnek.

 Polgármesteri Köszöntő
 Tét város története
 A város címere
 Neves tétiek
 Kitüntetettek
 Testvérvárosok
 Művelődési ház
 Téti fúvósok
 Téti tűzoltók
 Téti Evangélikus Gyülekezet
 Sokoró Kft.
 Pokvár kastéy
 Tét város könyvtára
 Téti Körzeti Földhivatal
 Győr Nagytérségi Hulladék-gazdálkodási Önkormányzati Társulás
 Közadatkereső
 Államkincstár