E-Közigazgatás
 
 
Kisfaludy Károly mellszobra
Jó módú és művelt középnemesi családból származott, legidősebb bátyja, Kisfaludy Sándor (Himfy-dalok) szintén költőként ismert. Kisfaludy Károly 1788. február 5-én a Győr megyei Téten látta meg a napvilágot, nyolcadik és egyben utolsó gyermekként - születésével anyja halálát okozva.
 

Oktatás, közművelődés

Az önkormányzat közös igazgatású közoktatási intézményként működteti 1993-tól Kisfaludy Károly Általános Művelődési Központként a bölcsödét, a 150 férőhelyes napköziotthonos óvodát, az általános iskolát, a zeneiskolát, a könyvtárat és a művelődési házat.

A 2000. évtől kezdve esti gimnáziummal is rendelkezik a település.

Az általános iskolai korosztály nevelése-oktatása 3 épületben történik. Az iskolának 21 tanterme van. Sportcélú létesítményei: 1 tornaterem, 1 tornaszoba és szabadtéri kézilabdapálya. A tanulók létszáma 400 fő körüli. 18 tanulócsoportban történik a tanítás teljes szakos ellátottság. A zenei oktatás 1976-ban indul meg. Az általános iskolai ellátást 8 évfolyamban, 2 csoportban biztosítják. Délután napközis ellátást illetve tanulószobai felügyeletet biztosítanak a tanulóknak.

Említést kell tenni a település kulturális szerepéről is. A kultúrház az Idősek Klubjának, kulturális szakköröknek, a zeneiskolának és a könyvtárnak ad helyet. 1795-1796-ban itt volt plébános Révai Miklós. A reformkor négy kiváló literátora téti születésű: a két Kisfaludy, az itt plébánoskodó Pázmándi Horváth Endre (mindhárman a Magyar Tudományos Akadémia alapító tagjai voltak), valamint Berzsenyi költőbarátja, Téti Takács József földbirtokos. Kisfaludy Károly 1788-ban Téten született.

Több évtizedes múltú a Téti Fúvószenekar, amely nagy sikerrel szerepelnek több hazai és külföldi fesztiválon. Voltak Németországban, Lengyelországban, Szlovákiában. Felkérésre falunapokon, fesztiválokon, roadshowkon, búcsúkban koncerteket és térzenét adnak elő. A zenekar repertoárja a zeneirodalom szinte valamennyi ágát felöleli.

A helyi múzeumot 2004-ben alakították ki. Helytörténeti kiállítás, és festőművészek időszakos kiállításai szerepelnek a tárlókban.

 Hírek
 Bankautomaták
 Civil szervezetek
 Egészségügy
 Fontosabb telefonszámok
 Gy-M-S kormányhivatal elérhetőségei
 Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Téti Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztály
 Közlekedési menetrend
 Oktatás
 Téti Kistérségi Gyógyítóház Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
 Tűzoltóság
 Új hulladékgyűjtési rendszer
 Vallás
 Koronavírus
 Művelődési ház
 Téti fúvósok
 Téti tűzoltók
 Téti Evangélikus Gyülekezet
 Sokoró Kft.
 Pokvár kastéy
 Tét város könyvtára
 Téti Körzeti Földhivatal
 Győr Nagytérségi Hulladék-gazdálkodási Önkormányzati Társulás
 Közadatkereső
 Államkincstár